FAQ

Veel gestelde vragen cassette overzetten.nl

 

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is beter: dvd-video of als bestand op opslagmateriaal?

Antwoord: We raden de optie bestand op opslag aan. U kunt de beelden dan eenvoudig zelf delen, kopiëren, bewerken en eventueel overzetten naar dvd.
De dvd-optie kan de voorkeur hebben als u geen computer/laptop hebt en de beelden op tv wilt bekijken via een dvd/BlueRay-speler.

Op dvd of harde schijf Voor- en nadelen

Als u alleen uw beeldmateriaal wilt bekijken, kunt u uw band het beste op dvd overzetten. Als u het materiaal wilt bewerken of bewerken, kunt u uw cassette het beste als bestand op de harde schijf zetten. Verder zijn audiobestanden vrij klein, dus het is ook mogelijk om ze online te versturen. Dus naast de harde schijf of USB optie kunnen we de audiobestanden ook via internet versturen. Videobeelden zijn veel groter dan audiobestanden, dus we kunnen ze beter overzetten naar dvd/harddisk. (Een uur video-opname is ongeveer 13 gigabyte.)

Een nadeel van de dvd-optie is dat je de beelden niet kunt bewerken en na intensief afspelen kan het oppervlak van de dvd beschadigd raken door de dvd-speler. Het kopiëren/digitaliseren van dvd’s (door u of door ons) kan dan een oplossing zijn als u afbeeldingen wilt opslaan. Hoe vaker u de dvd gebruikt, hoe kleiner de kans dat de afbeeldingen worden opgeslagen.

Het nadeel van de harde schijf is dat als de harde schijf beschadigd is (door een val, kortsluiting, technische problemen, etc.) je meer kans hebt om je afbeeldingen te verliezen. Om dit probleem te voorkomen, kunt u zo snel mogelijk een back-up van uw afbeeldingen maken als ze op de harde schijf staan.

Is het mogelijk dat jullie mijn (van de klant) opslag materiaal gebruiken om de gedigitaliseerde bestanden op te slaan?

Dat is mogelijk.  Uw hardescijf moet dan of leeg zijn of u eerst een backup daarvan te maken (Wegens technische problemen kunnen uw gegevens kwijt raken zodat u al een backup ervan al heeft)

 

Veel gestelde vragen cassette overzetten.nl

Beide opties zijn mogelijk. Het liefst halen we ze binnen zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met de digitalisering.

Hoe werkt het?

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, kunt u de cassettes bij ons brengen of aangetekend opsturen. Als u de cassettes wilt verzenden, verzoeken wij u onderstaande gegevens bij uw zending te voegen. Uw N.A.W. gegevens (E-mailadres en telefoonnummer zijn het belangrijkst, het aantal en het type van de cassettes en naar welk materiaal u de beelden wilt overbrengen. Als u wilt dat de cassettes in een bepaalde volgorde worden overgebracht, kunt u de cassettes nummeren.

Zodra de cassettes bij ons klaar staan ​​kunt u deze ophalen of wij sturen ze terug. Betaling geschiedt bij afhaling of voordat de cassettes worden ingeleverd.

Wat zijn je openingstijden?

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Wilt u de cassettes binnenbrengen, dan kunt u tijdens onze openingstijden zonder afspraak langskomen. Onze openingstijden vind je op de CONTACT pagina.

Wie is verantwoordelijk voor het opslagmateriaal?

Cassette Overzetten.nl biedt de dvd’s en cd’s gratis aan. Alle overige opslagmedia kunt u zelf inleveren of bij ons kopen. Een andere optie is dat u onze harde schijf kunt huren. Als u de afbeeldingen op uw computer kopieert, kunt u deze aan ons retourneren of aangetekend terugsturen.

Welk merk dvd’s gebruik je?

We gebruiken altijd eersteklas dvd’s voor opslag en de beste beeldkwaliteit. Wij kiezen voor de merken Platinium, Philips en Maxell of andere soorten bekende A-merk DVD/CD’s.

Hoeveel kost een extra dvd-kopie?

Een extra exemplaar van dvd of cd kost € 5,00 per gekopieerde cassette.

Hoe lang duurt het voordat de cassettes klaar zijn?

Wij hebben voldoende apparatuur om uw opnames snel te digitaliseren.
De afhandeling van de bestelling is afhankelijk van het aantal en type cassettes dat u wilt laten digitaliseren. Over de duur van de overdracht kunt u contact met ons opnemen.

Heb je haast? We hebben een expresleveringsoptie met extra kosten.

Wordt de kwaliteit van de afbeeldingen slechter?

Nee, de kwaliteit van de afbeeldingen gaat niet achteruit. Dit komt doordat we gebruik maken van goede apparatuur, professionele software en A-merken materiaal. Een dvd nemen we maximaal 63 minuten op als de opnames HD/Full HD zijn. Daarnaast zetten we maximaal 126 minuten op een dvd als de opnames lager zijn dan HD. We houden de opnametijd bewust niet erg lang zodat de kwaliteit van de dvd’s niet verslechtert.

Wat is stapelkorting en hoe werkt het?

Naast al onze lage prijzen profiteert u van extra korting als u grotere aantallen cassettes heeft over te zetten. Hoe meer cassettes u heeft, hoe lager de kosten per cassette. Vanaf 10 cassettes krijgt u van ons stapelkorting.

Heeft u verschillende soorten cassettes? Alle cassettes worden apart geteld en u krijgt korting op het totaal aantal. Een voorbeeld: je hebt 2 Mini DV-cassettes, 5 Hi-8-cassettes en 25 VHS-cassettes. Het totaal aantal cassettes wordt dan 2 + 5 + 25 = 32. U krijgt dus korting voor het totaal aantal van 32 cassettes.

Tip! Verzamel zoveel mogelijk cassettes van vrienden/familie om te profiteren van hogere kortingen per cassette!

 

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop